ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Δείτε τους πολιτικούς της Γερμανίας μετά τη Μέρκελ

14:09 - 10 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ξυδάκης: Δείτε τους πολιτικούς της Γερμανίας μετά τη Μέρκελ
«Η Μέρκελ στο τέλος μιας μακράς σταδιοδρομίας έρχεται στην Ελλάδα για να διαπιστώσει και να εκπέμψει το μήνυμα για το τέλος του προγράμματος. Φυσικά, για να πάρει επίσης τα εύσημα της μεγάλης Ευρωπαίας πολιτικού που μπορεί να πει «έσωσα την Ελλάδα και κράτησα ενιαία την Ευρωζώνη». Αυτό τόνισε αναφερόμενος στην επίσκεψη της Καγκελαρίου ‘Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ο Νίκος Ξυδάκης στην ΕΡΤ. «Φεύγοντας εκείνη, σκεφτείτε ποιοι πολιτικοί μένουν πίσω στη μεγάλη γερμανική Δεξιά. Ο Ζεεχόφερ, με όσα έχει πει για την Ελλάδα ή ο Βέμπερ, ένας θαυμαστής του Όρμπαν. Αυτό που ζητάμε εμείς από τη Γερμανία είναι σοβαρή μεταχείριση και σεβασμό σε έναν λαό που τόσο λοιδορήθηκε από ταμπλόιντ και πολιτικούς. Ό,τι κερδίζει η Ελλάδα, η Μέρκελ το βάζει στο βιογραφικό της» σημείωσε.
Αναφερόμενος στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Ξυδάκης είπε: «Η  Ελλάδα προσπαθεί να τακτοποιήσει τις μεγάλες εκκρεμότητες, να βγει να κερδισμένη από τις μεγάλες ανακατατάξεις και τους υβριδικούς πολέμους της εποχής. Να βρει, μετά από ταλαιπωρία δεκαετίας, τις δυνάμεις να προχωρήσει. Όπως πήρε πολύ λίγο χρόνο από το 2009 μέχρι το 2010 η χώρα να χάσει το ¼ του ΑΕΠ της και να αποκτήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση.Τώρα μπορούμε να ξεδιπλώσουμε ένα νέο πρόγραμμα, σε νέες συνθήκες. Επί τρία χρόνια ήμασταν υποχρεωμένοι να εκπληρώνουμε ένα πρόγραμμα. Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε όραμα, σχέδιο και πίστη στη Δημοκρατία. Οι πολίτες σιχτίρισαν, εκφράζονται με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους θεσμούς και τον κοινοβουλευτισμό και πρέπει με την προσπάθειά μας να τους φέρουμε κοντά στης Δημοκρατία. Σε δυο χρόνια θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια εθνικού βίου. Το 2021 θα πρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο ρεαλιστές και πιο προσγειωμένοι».
 
Όλεθρος η εμπλοκή εθνικών θεμάτων στην εσωτερική αντιπαράθεση
 
Αναφερόμενος  στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και την εμπλοκή τους στην εσωτερική αντιπαράθεση ο κ. Ξυδάκης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου. «Όταν τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής που άπτονται, όπως είναι προφανές, της εθνικής ασφάλειας και των προοπτικών της χώρας μπαίνουν σε λογική εσωτερικής πολιτικής, το αποτέλεσμα είναι όλεθρος. Μας το έχει διδάξει η ιστορία».
 
Τόνισε δε ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τις στρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας. «Η Τουρκία είναι ένας γίγαντας δημογραφικός και στρατιωτικός και επιπλέον, ανήσυχος. Μην ξεχνάτε ότι έχει κάνει το 1974 εισβολή σε κράτος μέλος του ΟΗΕ. Όπως αναφέρουν κι αναλύσεις διεθνών οίκων τον 21ο αιώνα θα αναδειχθεί σε γίγαντα της ζήτησης, θα είναι 5η χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Ινδονησία. Το θέμα λοιπόν, όπως έχει δείξει η ιστορία,  είναι τι επιλογές μεγάλες κάνεις, τι συμμαχίες. Ποτέ, βέβαια, δεν ησυχάζεις.  Την εθνική σου κυριαρχία εσύ την υπερασπίζεις. Απλά επιλέγεις σε τι συμμαχίες μετέχεις, δεν μπορείς να είσαι μόνος. Δείτε τη γειτονιά μας. Στην Αλβανία διάφορα δίκτυα παραβατικότητας τζιράρουν όσο το ΑΕΠ της χώρας. Ο Ράμα φλερτάρει με τους Κοσοβάρους, ζει με το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν προτείνει συμμαχία με τη Αλβανία. Καταλαβαίνουμε ποιοι μοχλεύουν τα Βαλκάνια  και ποιοι τα κάνουν πυριτιδαποθήκη. Και η Ρωσία και η Τουρκία και ακραίοι κύκλοι του Ισλάμ μοχλεύουν. Εμείς μπορούμε να παρέμβουμε ειρηνικά και να διασφαλίσουμε το περιβάλλον και για την περιοχή και για μας» συμπλήρωσε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.