ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Μέρκελ θα λέμε και θα «κλαίμε»

13:56 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ξυδάκης: Μέρκελ θα λέμε και θα «κλαίμε»
Καμπανάκι κινδύνου για την «τοξική» διείσδυση ακραίων και λαϊκίστικων στοιχείων της ακροδεξιάς στο χώρο της παραδοσιακής ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας έκρουσε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στα ΜΜΕ με αφορμή την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

«Μέρκελ θα λέμε και θα κλαίμε» συγκριτικά με τη Δεξιά που βλέπουμε στην Ευρώπη τούτη τη στιγμή. Είναι αμόρφωτη, χυδαία και επικίνδυνη η Δεξιά που ανεβαίνει, τόνισε με νόημα μιλώντας στη δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη στο Κανάλι της Βουλής.

Νομίζω, συνέχισε, ότι η Άνγκελα Μέρκελ διεκδικεί μία κληρονομιά. Ότι είναι από τους μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες. Έρχεται στην Ελλάδα και θέλει να πάρει κάτι από την διαφαινόμενη αισιοδοξία του ελληνικού λαού. Θέλει να πει στους Έλληνες «ήμουν πλάι σας», θέλει να πει στους Γερμανούς «καλά κάναμε και βοηθήσαμε» -αν και κατά τη γνώμη μου ο Γερμανικός Τύπος και γερμανικές πολιτικές δυνάμεις κατασπάραξαν την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ελπίζω να είναι ένα μήνυμα συμφιλίωσης διότι ο γερμανικός λαϊκισμός είναι πολύ σκληρός και πιο σκοτεινός από τον ελληνικό. Φυσικά διαφυλάττει η Γερμανία τον ηγεμονικό ρόλο στην ευρωζώνη, είναι κυρίαρχη εκεί και όλα γίνονται για το οικονομικό της συμφέρον. Έτσι είναι η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της αρχιτεκτονικής αυτής, προσέθεσε ο κ. Ξυδάκης.

Στο μεταξύ μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη συμπλήρωσε: Ας δούμε ποιοι πολιτικοί ηγούνται της δεξιάς, αδύνατοι και λίγοι για να αντιληφθούν μια ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται στη σύνθεση. Αν δείτε τι λέει ο Ζεεχόφερ, ο Βέμπερ, ένας άνθρωπος χωρίς πολιτική εμπειρία, που είναι και υποψήφιος για πρόεδρος της Επιτροπής. Μάλιστα ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι και στην Ελλάδα καταγράφονται φαινόμενα διείσδυσης στη ΝΔ ακραίων στοιχείων: Και υμνητές και νοσταλγοί των χουντικών. Στελέχη με επιρροή, δεν προέρχονται πλέον από τον παραδοσιακό φιλελεύθερο χώρο ούτε από το χώρο της λαϊκής δεξιάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.