ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου μέχρι να ξεκαθαρίσει το...τοπίο στην ΠΓΔΜ

14:40 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου μέχρι να ξεκαθαρίσει το...τοπίο στην ΠΓΔΜ
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συζήτηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συνταγματικής της αναθεώρησης στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, οδηγούν σε αναβολή τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, που θα κρίνει και το μέλλον της συνεργασίας τους.

Στην ΠΓΔΜ, η συζήτηση στη Βουλή έχει πολλές αναβολές, αντιδράσεις, παραιτήσεις βουλευτών, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με το αν θα καταφέρει τελικά ο Ζόραν Ζάεφ να βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τη συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση τα παραπάνω, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αποφάσισαν να αναβάλλουν την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το... τοπίο στη γειτονική χώρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος νωρίτερα είχε πως δηλώσει πως δεν τελεί υπό παραίτηση από το υπουργείο Άμυνας, καθώς ακόμα δεν έχει πάρει το δρόμο για την Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος ελπίζει προφανώς πως θα υπάρξει εμπλοκή στη Βουλή της ΠΓΔΜ και δεν θα χρειαστεί ποτέ να έρθει προς κύρωση στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να απαντήσει στο δίλημμα που του έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: Στήριξη ή ψήφος εμπιστοσύνης;

Όπως είναι φυσικό, με βάση τα παραπάνω, ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε και την τηλεοπτική συνέντευξη που είχε προγραμματίσει για απόψε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.