ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απομονωμένος εντός των ΑΝΕΛ ο Καμμένος-«Μαλακώνει» τη στάση του

17:11 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
Απομονωμένος εντός των ΑΝΕΛ ο Καμμένος-«Μαλακώνει» τη στάση του
Ο Πάνος Καμμένος δεν έλαβε εξουσιοδότηση από την ΚΟ των ΑΝΕΛ να αποσύρει όλους τους υπουργούς του κόμματος από τις θέσεις τους ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στη συνέχεια με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως, εκτός απροόπτου, δεν υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης, καθώς "η μόνη διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το όνομα της Μακεδονίας".

Ο υπουργός Άμυνας μοιάζει να "μαλακώνει" τη στάση του, καθώς άλλωστε βλέπει πως οι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματός του δεν προτίθενται να τον ακολουθήσουν σε περίπτωση που επιλέξει τη ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η μόνη  διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό» δηλωνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με νέα ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει πως αναβάλλεται η συνάντησή του στον Πρωθυπουργό, έπειτα από την οποία θα έπρεπε να τοποθετηθεί αν συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Καθώς, στην ΠΓΔΜ εκκρεμεί ακόμη η επικύρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, ο υπουργός Άμυνας δεν θέλει να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως μοιάζει να μην έχει διάθεση ρήξης, που θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Ο Πάνος Καμμένος είναι βεβαίως απρόβλεπτος, αλλάζει θέσεις και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πού θα κάτσει τελικά η μπίλια.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.