ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓΔΜ: Ξεμπλοκάρει η διαδικασία-Βρήκε τους 80 ο Ζάεφ

18:03 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
ΠΓΔΜ: Ξεμπλοκάρει η διαδικασία-Βρήκε τους 80 ο Ζάεφ
Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ, επικαλούμενες κυβερνητικές πηγές της χώρας, ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει από το κοινοβούλιο τη συνταγματική αναθεώρηση στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προηγήθηκε ένα θρίλερ της προηγούμενες ώρες, καθώς υπήρχαν ενστάσεις βουλευτών του αλβανικού κόμματος, αλλά τελικά φαίνεται πως κάμφθηκαν και η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει τη στήριξη από τα 2/3 του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, όπως απαιτείται.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ασφαλώς επηρεάζει και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς Αλέξης Τσίπρας-Πάνος Καμμένος ανέβαλαν το μεταξύ τους ραντεβού, καθώς περιμένουν πρώτα να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη γειτονική χώρα.

Εφόσον, στη διαδικασία στην ΠΓΔΜ δεν προκύψουν άλλα απρόοπτα και η συνταγματική αναθεώρηση υπερψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής, τότε Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποφασίσουν πότε θα ορίσουν τη δική τους συνάντηση και αν θα το πράξουν εντός του Σαββατοκύριακου ή από Δευτέρα.

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος μοιάζει να ρίχνει τους τόνους και μάλιστα μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ την Παρασκευή τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν αυτή δεν συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.