ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γεροβασίλη... μαλώνει τα ΜΑΤ-ΕΔΕ για τους τραυματισμούς εκπαιδευτικών

19:27 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
Η Γεροβασίλη... μαλώνει τα ΜΑΤ-ΕΔΕ για τους τραυματισμούς εκπαιδευτικών
Βολές κατά αξιωματικών των ΜΑΤ εξαπέλυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ΜΑΤ προκάλεσαν τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και του μέλους της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, γεγονός που εκνεύρισε την κα. Γεροβασίλη.

Αναλυτικά, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε:

"Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές".

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει «για άλλη μία φορά», «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.