ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκε η μετονομασία σε «Βόρεια Μακεδονία»-Ώρα αποφάσεων για Καμμένο

21:00 - 11 Ιαν 2019 | Πολιτική
ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκε η μετονομασία σε «Βόρεια Μακεδονία»-Ώρα αποφάσεων για Καμμένο
Οι συνταγματικές αλλαγές που οδηγούν στην αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία», εγκρίθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας.

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και ένα μίνι... θρίλερ, ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε στήριξη από 81 βουλευτές και η συνταγματική αναθεώρηση που αποτελεί το κύριο προαπαιτούμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι γεγονός.

81

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter συνεχάρη τους πολίτες και τους βουλευτές για την υπευθυνότητα που έδειξαν για τις συνταγματικές αλλαγές με τις οποίες, όπως σημειώνει «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ με άλλο tweet ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε με την οποία «συνεχάρη όλους τους πολίτες της χώρας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται».

Επόμενα βήματα

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, θα πρέπει να στείλει στο ελληνικό τα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση έγγραφα και αμέσως μετά, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, θα πρέπει να καθορίσει την ημερομηνία για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνει το συντομότερο δυνατό, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

 

Ώρα αποφάσεων για τον Καμμένο

Όλα τα παραπάνω δρομολογούν φυσικά και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, καθώς ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει. Την Παρασκευή κέρδισε χρόνο αναβάλλοντας τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά πλέον δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο και θα πρέπει να τοποθετηθεί στο δίλημμα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός σχετικά με το αν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ή όχι.

Ο πάντα απρόβλεπτος, Πάνος Καμμένος, στην παρούσα φάση δείχνει διάθεση για συμβιβασμό, καθώς μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ την Παρασκευή "μαλάκωσε" τη στάση του.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:03 - 12 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.