ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για ΝΑΤΟ και ΕΕ

11:10 - 12 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ζάεφ: Ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για ΝΑΤΟ και ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συνεχάρη τους πολίτες και τη Βουλή μετά την επίτευξη της Συνταγματικής Αναθαρεώρησης στη χώρα του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε ότι «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και πρόσθεσε ότι ευχαριστεί και τον Γενς Στόλτεμπεργκ, Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ο οποίος στην τηλεφωνική τους επικοινωνία «συνεχάρη όλους τους πολίτες της χώρας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται».

 

Παράλληλα, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη στήριξή του στην Αναθεώρηση του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ για την αλλαγή ονόματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα προς την επίλυση μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, που ανοίγει το δρόμο για τη Μακεδονία να προχωρήσει προς την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Μακεδονία».

 

Το ιστορικό γεγονός σχολίασε και ο Αυστριακός Καγκελάριος «Η υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων είναι πολλή ενθαρρυντική και κυρίαρχο βήμα για τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζουμε ότι δημιουργεί θετική συγκυρία για όλη την περιοχή. Η ΕΕ θα ολοκληρωθεί μόνο με την είσοδο όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» έγραψε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 12 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.