ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

13:37 - 13 Ιαν 2019 | Πολιτική
Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας ορίζεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ,σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «δεν θα διακινδυνέψει ούτε λεπτό τον ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας της χώρας», για αυτό και η τοποθέτηση του Νέου Υπουργού θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ποιος είναι ο Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας

 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και, από το Σεπτέμβριο του 2015 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Από τον Μάρτιο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

 

Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης και έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού, από το Amphibious Warfare School, από το Advanced Mine Warfare School και από από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου.

 

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

 

Την Τρίτη θα γίνει η παράδοση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 13 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.