ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πολιτικά κόμματα για το οριστικό «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

16:20 - 13 Ιαν 2019 | Πολιτική
Τα πολιτικά κόμματα για το οριστικό «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται σήμερα Κυριακή σχετικά μετά το οριστικό «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησαν ασχολίαστες τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Το Ποτάμι

 

«Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής» ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

 

Νέα Δημοκρατία

 

«Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο “ διαζύγιό” του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει «Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

 

Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία».

 

«Τελικά δεν χρειάστηκε εγχείρηση για να αφήσει ο Πάνος την καρέκλα. Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, η λαϊκή κατακραυγή, ο δημόσιος αυτοεξεφτελισμός του εδώ και 4 χρόνια και η εξαγορά της πλειονότητας των βουλευτών του από τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν αρκετά», ήταν το σχόλιο του Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, για την αποχώρηση του Π. Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

ΚΚΕ

 

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή – μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Σε ερώτηση κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε «Κοιτάξτε πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το 3ο χειρότερο, πιο σκληρό, μνημόνιο».

 

ΚΙΝΑΛ

 

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως η πατρίδα δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο «Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα. Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…», σημείωσε.

 

Σύμφωνα με την ίδια, τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει «Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα».

 

Λαϊκή Ενότητα

 

«Τσίπρας και Καμμένος, αφού από κοινού εξαπάτησαν επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, πρόδωσαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, ψήφισαν  το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο, ξεπούλησαν τον εθνικό μας πλούτο, παρέδωσαν τη χώρα ως προτεκτοράτο στην αμερικανο-γερμανοκρατία και διευκόλυναν ο ένας τον άλλον να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να εγκριθεί ως πραξικοπηματικό τετελεσμένο από την ΠΓΔΜ, συναποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους κοινό θέατρο με το σημερινό στημένο διαζύγιό τους, μόνο και μόνο, μήπως την ύστατη στιγμή μπορέσουν, ματαίως, να διασωθούν όπως-όπως στις επόμενες εκλογές», σημειώνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνηςσχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

 

«Οι Έλληνες πολίτες, όμως, επί τέσσερα χρόνια έχουν σιχαθεί τα ψέματα, τα «καραγκιοζιλίκια» και τις σκηνοθετημένες παραστάσεις κοροϊδίας και εξαπάτησης Τσίπρα – Καμμένου και δεν πρόκειται να παρασυρθούν από τις απέλπιδες και απεγνωσμένες φαρσοκωμικές κινήσεις τους της τελευταίας στιγμής», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει «Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν χρειάζεται καμία ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει μέσα στον λαό, ενώ ο τόπος πρέπει να αποφύγει μια απολύτως αθέμιτη επικύρωση από τη Βουλή της Νατοϊκής και ασύμφορης Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Αυτό που χρειάζεται επειγόντως η χώρα μας είναι να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Τσίπρα και η άμεση προσφυγή στις κάλπες για να ηττηθούν τόσο ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη με την ανάδειξη ισχυρής της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή στο πλαίσιο ενός όσο πιο πλατιού μετώπου αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντισυστημικών δυνάμεων».

 

Ένωση Κεντρώων

 

Η Ένωση Κεντρώων σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα. Έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας να είχε φύγει ο Καμμένος».

 

«Αν προσπαθεί να μαζέψει "δεξιούς πατριώτες" βουλευτές του είναι ανώφελο. Μόνο η Ένωση Κεντρώων έχει ψηλά την πατρίδα και την δημοκρατία. Μόνο η "πατρίδα" δεν φτιάχνει κόμμα παρά μόνο απόκομμα» κατέληξε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 13 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.