ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΑΝΕΛ διχοτομούνται-Ποιοι ακολουθούν τον Καμμένο και ποιοι τον αποχαιρετούν

08:00 - 14 Ιαν 2019 | Πολιτική
Οι ΑΝΕΛ διχοτομούνται-Ποιοι ακολουθούν τον Καμμένο και ποιοι τον αποχαιρετούν
Το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου έχει άμεσο αντίκτυπο και στη συνοχή των ΑΝΕΛ, οι οποίοι σε πρώτη φάση τουλάχιστον βγαίνουν… πληγωμένοι.

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να χαρακτηρίζει το κόμμα του Λερναία Ύδρα, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η κοινοβουλευτική του ομάδα (και όχι μόνο) θα είναι κουτσουρεμένη τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς βουλευτές και κορυφαία στελέχη αναμένεται να συνταχθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι υπουργοί  Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης αναμένεται να διατηρήσουν τις υπουργικές τους θέσεις, κάτι που όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος θα σημάνει αυτόματα και τη διαγραφή τους από τους ΑΝΕΛ. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα διαγραφεί πιθανότατα σε δεύτερο χρόνο, αφού θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν υπουργοποιηθεί, όπως ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επίσης αναμένεται να καρατομηθούν από τον κ. Καμμένο, που όσο κι αν ισχυρίζεται το αντίθετο βλέπει το κόμμα του να φυλλοροεί.

Ελπίζει βέβαια πως με τη στάση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα σώσει τα προσχήματα.

Οι αριθμοί, πάντως, λένε πως το 2012 οι ΑΝΕΛ ξεκίνησαν με 33 βουλευτές και τώρα θα μείνουν οριακά με πέντε. Και μοιάζει πραγματικά δύσκολο να γυρίσουν το παιχνίδι.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.