ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η μάχη των έξι στη Βουλή

08:44 - 14 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ψήφος εμπιστοσύνης: Η μάχη των έξι στη Βουλή
Η κοινοβουλευτική διαδικασία επί της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη το μεσημέρι, ωστόσο, το… σαφάρι της αναζήτησης των έξι βουλευτών που χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ουσιαστικά, είχε ξεκινήσει πριν καν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την επίσημη ανακοίνωση το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το… διαζύγιό του με τον Πάνο Καμμένο. Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει μία συγκρατημένη αισιοδοξία πως οι 151 υπάρχουν και θα φανεί το βράδυ της Τετάρτης που θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη τη στήριξη τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Ζουράρις), ενός του Ποταμιού (Δανέλλης) και της ανεξάρτητης, Κατερίνας Παπακώστα. Σύνολο 151.

Στην πολιτική βέβαια τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένα, αλλά το ρεπορτάζ λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να φέρει εξελίξεις σε όλα τα κόμματα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στρατηγική της ΝΔ (σε πρώτη φάση επιλέγει να καταγγείλει σκηνοθετημένο διαζύγιο), ενώ ΑΝΕΛ και Ποτάμι θα βρεθούν σε δοκιμασία, καθώς πιθανότατα θα χάσουν κομμάτι της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, γεγονός που μπορεί να φέρει κι άλλες εξελίξεις.

Τέλος, το ΚΙΝΑΛ θα αναζητήσει ρόλο στην πολιτική σκακιέρα, καθώς μέχρι στιγμής έχει ρόλο κομπάρσου, γεγονός που έχει ενοχλήσει πολλά στελέχη του κόμματος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.