ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης-Δηλώνει δικαιωμένος και καταγγέλλει «σικέ» διαζύγιο

09:00 - 14 Ιαν 2019 | Πολιτική
Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης-Δηλώνει δικαιωμένος και καταγγέλλει «σικέ» διαζύγιο
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου και τη γνωστοποίηση της απόφασης για την εκκίνηση διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, προκειμένου να καθορίσουν τη στρατηγική της ΝΔ στη διάρκεια της εβδομάδας που φέρνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Σε πρώτη φάση στη ΝΔ αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να μη βιαστούν να καταθέσουν πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, παρά τις σχετικές προκλήσεις που δέχθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εξελίξεις ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης και έτσι η ΝΔ έχει αυτό το χαρτί ακόμα στη διάθεσή της, εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον χρειαστεί.

Με δεδομένο επίσης ότι η κυβέρνηση έχει πράγματι πολλές πιθανότητες να βρει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται, για τη ΝΔ είναι καλύτερα να τους βρει σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης παρά σε διαδικασία πρότασης μομφής, ώστε να μη χρεωθεί μία κοινοβουλευτική ήττα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου και στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης που ξεκινά την Τρίτη, η ΝΔ κάνει λόγο για ένα «στημένο» σκηνικό.

Με αυτή τη γραμμή θα προσέλθουν οι βουλευτές της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση και προχώρησαν σε ένα διαζύγιο που βολεύει και τους δύο.

Με χορηγία Καμμένου, λένε στη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και παράλληλα ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας μπορεί να πουλήσει «πατριωτισμό» στο πολιτικό του ακροατήριο.

Τα παραπάνω θα υπογραμμίσει η ΝΔ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και όχι μόνο, ενώ θα καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό, καθώς θα έχει πλέον μία κυβέρνηση με μπαλώματα από διάφορα κόμματα και αναλόγως θα πράξει στο άμεσο μέλλον για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, με προσοχή για να μην πέσει σε ατοπήματα του παρελθόντος που έκαναν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, η ΝΔ σχεδιάζει να αναδείξει και τις υπόγειες συμφωνίες βουλευτών και υπουργών με τον Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δώσουν την ψήφο τους, ενάντια στην κομματική γραμμή, όπως πχ στις περιπτώσεις Κουντουρά, Κόκκαλη, αλλά και Δανέλλη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.