ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιάς: Τη σχέση λειτουργίας λιμανιού και πόλης συζήτησαν Κουβέλης-Μπελαβίλας

17:44 - 14 Ιαν 2019 | Πολιτική
Πειραιάς: Τη σχέση λειτουργίας λιμανιού και πόλης συζήτησαν Κουβέλης-Μπελαβίλας
Η σχέση λειτουργίας λιμανιού και πόλης και οι διαδικασίες αξιολόγησης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του ΟΛΠ ΑΕ τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, και του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Νίκου Μπελαβίλα, στο υπουργείο.

Ο κ. Μπελαβίλας έθεσε στον υπουργό τις θέσεις της παράταξής του, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού σε σχέση με τη λειτουργία της πόλης και τις ανάγκες των κατοίκων της, καθώς και την αντίθεση της παράταξής του σε προβλέψεις που θέτει το Master Plan που έχει καταθέσει ο ΟΛΠ ΑΕ προς αξιολόγηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΥΝΑΝΠ είναι η ανάπτυξη της λειτουργίας του λιμανιού, η οποία θα πρέπει να περιέχει σημαντική προστιθέμενη αξία για την πόλη του Πειραιά, θα σέβεται τις ανάγκες των κατοίκων της και θα δίνει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική διάσταση της λιμενικής λειτουργίας στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Από πλευράς υπουργείου στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ, Διονύσης Τεμπονέρας, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, και η σύμβουλος ΓΓΛΛΠΝΕ Ελένη Ευαγγελοπούλου.

Τον κ. Μπελαβίλα συνόδευε η Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.