ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης- «Κλείδωσε» ο Δανέλλης

09:41 - 15 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ξεκινά η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης- «Κλείδωσε» ο Δανέλλης
Την πρόθεσή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη τη Δευτέρα, κάτι που τον καθιστά τον ο 151ο «πρόθυμο» υποστηρικτή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Κατόπιν τούτου αναμένεται η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού την Τρίτη στη Βουλή για την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε δώσει διορία στον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Με φόντο αυτήν την εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξασφαλίζει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησή του, στη «μάχη» που ξεκινά την Τρίτη το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι ψήφο εμπιστοσύνης θα παράσχουν η Κ. Παπακώστα, η Ελ. Κουντουρά, ο Θ. Παπαχριστόπουλος και ο Β. Κόκκαλης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Κ. Ζουράρι να υπερψηφίζει την κυβέρνηση.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.