ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα για κυβέρνηση-θίασο, «χουντικές» πρακτικές και συναλλαγές

14:47 - 15 Ιαν 2019 | Πολιτική
Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα για κυβέρνηση-θίασο, «χουντικές» πρακτικές και συναλλαγές
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Έκανε λόγο για κυβέρνηση "περιφερόμενο θίασο με κομπάρσους βουλευτές", ενώ αντιδράσεις προκάλεσε όταν είπε πως μόνο επί Χούντας είχε οριστεί υπουργός Άμυνας ένας εν ενεργεία στρατιωτικός. Υπερασπίστηκε δε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως "δεν ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η `μακεδονική` γλώσσα και εθνότητα".

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πήρε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και μίλησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σημειώνοντας πως αυτή είναι "η τελευταία πράξη ενός θεάτρου σε βάρος του ελληνικού λαού".

Μίλησε για στημένο διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου που έχει τρεις στόχους: "Να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας. Να κυρωθεί η επιζημία Συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως ΚΟ το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα προνόμια ο αρχηγός του".

«Για να πραγματοποιηθούν οι τρεις στόχοι Τσίπρα-Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για θλιβερή συναλλαγή σε ζωντανή μετάδοση.

«Η φαρσοκομωδία απαιτεί και κομπάρσους για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν, αλλίως λειτούργησαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να εξελιχθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έκανε κουρελού τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία».

«Κυβέρνηση κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καθ' υπόδειξη Καμμένου η επιλογή Αποστολάκη»

Αίσθηση προκάλεσε η κριτική του κ. Μητσοτάκη για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπ. Άμυνας για την οποία είπε ότι έγινε «καθ' υπόδειξη Καμμένου» υπενθυμίζοντας ότι «ποτέ κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε κυβέρνηση εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπ. Άμυνας».

Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών.

«Θέλω να πω κάτι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμια κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετα πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Καταγγελίες για συναλλαγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε εξίσου ηχηρά την ομιλία του καταγγέλοντας "συναλλαγές", με τις οποίες η κυβέρνηση εμφανίζεται να βρίσκει τις 151 ψήφους για να παραμείνει στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, μίλησε για συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου και συναλλαγή του Μαξίμου με βουλευτές άλλων κομμάτων, κατονομάζοντας συγκεκριμένα τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι και την Κατερίνα Παπακώστα.

"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει ΝΑΙ και στην συμφωνία των Πρεσπών, που συνιστά μια εθνική υποχώρηση", σημείωσε. "Ο δρόμος που έχετε διαλέξει είναι κατηφορικός και επικίνδυνος κ Τσίπρα. Όμως οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Και η αριθμητική είναι αμείλικτη. Αν δεν έχετε 151 ψήφους τότε πρέπει να πάτε αμέσως σε εκλογές", σημείωσε και ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα κλείνοντας με τη φράση "Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.