ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ατόπημα Μητσοτάκη απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων

15:12 - 15 Ιαν 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Ατόπημα Μητσοτάκη απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων
Την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιλογή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας ο Σπαντιδάκης.

Ο Πρωθυπουργός πήρε αμέσως μετά το λόγο και μίλησε για "θεσμικό ατόπημα απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Έχετε ξεχάσει τον Λαμπράκη αλλα θυμάστε τον Σπαντιδάκη. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλεται το δημοκρατικό φρόνημα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων", είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και κάλεσε να ανακαλέσει.

 

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος τόνισε πως ο λόγος που έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά είναι γιατί "καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ Πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων".

 

Ακόμα είπε πως "σέβομαι τον ναύαρχο, αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος να αποδεχθεί την πρότασή σας".

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε τη συγκεκριμένη "μονομαχία" λέγοντας πως "δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνιμα και δεν μπορείτε να παίζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις.

 

Πρόκειται για μήνυμα ισχυρό απέναντι σε όσους αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία. Λυπάμαι που δεν το καταλάβατε".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.