ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Ελλάδα:Γέμισε με αφίσες βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

11:50 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Β.Ελλάδα:Γέμισε με αφίσες βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες που κυκλοφορούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις αφίσες φαίνεται το πρόσωπο βουλευτών που προτίθενται να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, με το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

 

Οι αρχές συνέλλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη με την κατηγορία για παράνομη αφισοκόλληση.

 

Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα ενώ οι συλληφθέντες της Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες».

Σήμερα τα ξημερώματα αφίσες είχε γεμίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία.

 

Η τοποθέτηση και ο σχεδιασμός των αφισών είναι συμβολικά με την αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη να έχει φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

 

«Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί καθαρή φασιστική πρακτική και περιμένουμε από ΟΛΑ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πράξη. Ιδίως από τη ΝΔ η οποία οφείλει να πάρει αποστάσεις και να σταματήσει να σιωπά. Επίσης περιμένουμε από τις διωκτικές αρχές να δράσουν άμεσα και να φέρουν σύντομα τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά τονίζουμε πως κανένα στέλεχος, μέλος ή βουλευτής μας δεν εκφοβίζεται και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε τέτοιες εγκληματικές μεθόδους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.