ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Αμφισβητεί τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών-Επικαλείται εξωτερικές πιέσεις

14:25 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ρωσία: Αμφισβητεί τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών-Επικαλείται εξωτερικές πιέσεις
Τη Συμφωνία των Πρεσπών ως προς τη νομιμότητα επέκρινε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι η συμφωνία ήρθε μετά από «εξωτερικές» πιέσεις.

«Για να εξασφαλιστεί η επίσπευση της προσχώρησης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο NATO, ξεκίνησε ακόμα και η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και της μετονομασίας του κράτους την περασμένη χρονιά, μαζί με την αναθεώρηση των θεμελιωδών αρχών της "μακεδονικής" εθνικής ταυτότητας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλεται από εξωτερικές πιέσεις παρά το γεγονός ότι αντιτίθεται στη βούληση των πολιτών, με απώτερο στόχο την επίσπευση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «η βούληση των "Μακεδόνων" ψηφοφόρων αγνοήθηκε, αφού το δημοψήφισμα για την αλλαγή της ονομασίας του κράτους απέτυχε αλλά η πίεση από το εξωτερικό παραμένει».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια με πολιτικές που έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή», συνέχισε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ αμφισβητώντας τη νομιμότητα της συμφωνίας «Η Ρωσία έχει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας για την αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Η στάση της Μόσχας «δεν αντιτίθεται σε νέο όνομα για τη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά «θέτει ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας».

.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.