ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ:Η κυβέρνηση δεν ακύρωσε τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

17:21 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
ΝΔ:Η κυβέρνηση δεν ακύρωσε τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο
Σε καμία νομοθετική ή διοικητική παρέμβαση δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για να διορθώσει την κατάσταση με την εκχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο, δηλώνει η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Συγκεκριμένα, η κυρία Κεφαλογιάννη, με αφορμή τα όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, και  σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, που κατέθεσε στο ΣτΕ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από κοινού με τους δημάρχους Πατρέων και Σπάρτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η κυβέρνηση εμπαίζει συστηματικά τον ελληνικό λαό. Δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως νομοθετική ή διοικητική παρέμβαση, ώστε να διορθώσει την απαράδεκτη εκχώρηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Ας το ξαναπούμε. Έχουν τη συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσουν, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Ως εδώ οι δικαιολογίες, τα ψεύδη και η μετάθεση ευθυνών».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.