ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης

20:17 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης
Την απορία του για το γεγονός ότι βουλευτές των ΑΝΕΛ που αποφάσισαν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και διαγράφηκαν από το κόμμα τους, δεν προσήλθαν στη Βουλή για να εξηγήσουν τη στάση τους εξέφρασε στην αρχή της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε μάλιστα αν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι α λα καρτ. «Έχουν σκοπό κάποιοι βουλευτές να μείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι;» αναρωτήθηκε αναφερόμενος στους κ.κ. Κόκκαλη και Ζουράρι, οι οποίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τάσσονται ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες, ενώ αντιθέτως ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Θεοδωράκη ερμηνεύεται ως διάθεση να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν και εντός του Ποταμιού υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο τάσεις, με τους Αμυρά και Ψαριανό να προτείνουν είτε καταψήφιση της Συμφωνίας, είτε αποχή από την ψηφοφορία.

Κλείνοντας υπογράμμισε: «Πρέπει να γράψουμε νέες σελίδες. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει . Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές και γι'αυτό σήμερα καταψηφίζει και ζητάει το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο να πολεμήσουμε για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.