ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Η συμφωνία θα ερχόταν στη Βουλή μετά τις εκλογές

21:10 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Καμμένος: Η συμφωνία θα ερχόταν στη Βουλή μετά τις εκλογές
Απογοητευμένος και «προδομένος» εμφανίστηκε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ από τον πρωθυπουργό, τονίζοντας από το βήμα της βουλής ότι στο θέμα της πΓΔΜ «έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου».

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Αυτή η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο λανθασμένα έφερε ο Πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη συμφωνία.

Επέμεινε ότι πάγια θέση δική του και των ΑΝΕΛ είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ σε ονομασία για τη γειτονική χώρα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο κ. Καμμένος είπε πως στη συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Επεσήμανε, δε, ότι η διαβεβαίωση που είχαν οι ΑΝΕΛ τον Ιούνιο, ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του κ. Τσίπρα τον Νοέμβριο, όταν «με διαβεβαίωσε πως η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή μετά τον Μάρτιο». «Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου», συμπλήρωσε.

Εκτός αυτού, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντάς τον «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη», ενώ ανέφερε ότι «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

 Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση με τρεις απόψεις: εκείνη της κυβέρνησης που αποδέχεται την συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εκείνη των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχονται λύση με τον όρο «Μακεδονία».

Επανέλαβε, δε, ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντί να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος, «προχωρά στον εγκλωβισμό της ψήφου εμπιστοσύνης».

Ζήτησε επίσης να μην αλλάξει η σύσταση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αναφέροντας πως «είναι αντιδημοκρατικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.