ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η βραδιά της ψήφου μιας κυβέρνησης κουρελού-Ξεχάστε Πρέσπες… εξπρές

22:02 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η βραδιά της ψήφου μιας κυβέρνησης κουρελού-Ξεχάστε Πρέσπες… εξπρές
«Η αποψινή βραδιά θα περάσει στην ιστορία ως η βραδιά της ψήφου σε μια κυβέρνηση κουρελού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα δεχθεί διαδικασίες…. Εξπρές,, όπως φημολογείται ότι προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης

Για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης είπε πως «δεν πρόκειται για μια κανονική συνεδρίαση της βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά για την τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας, έναν ακόμα κοινοβουλευτικό ελιγμό».

«Τσίπρας και Καμμένος λειτουργούν μαζί. Ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους, υπουργεία», σημείωσε με νόημα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Επιτέθηκε επίσης στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «δεν βρήκατε τη χώρα πνιγμένη και την σώσατε την βρήκατε σωσμένη και την βυθίσατε. Δεν καταστρέφετε, κύριε Τσίπρα, μόνο το παρόν, ναρκοθετείτε και το μέλλον».

Τόνισε δε πως η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί ουσιαστικά κύκνειο άσμα για την κυβέρνηση: "Ο κ.Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Σαν ηθοποιός που ζει τον ρόλο του μας ενημέρωσε πως κατατρόπωσε τα μνημόνια, πως βοήθησε τους φτωχούς".

"Όποιος ψηφίζει "ναι" ανοίγει το δρόμο στη δήθεν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα των γειτόνων μας. Όποις ψηφίζει "ναι" εγκρίνει τον κυνισμό της εξουσίας. Όποιος ψηφίζει "ναι" γίνεται δεκανίκη ενός ανάπηρου συστήματος. Οποιος ψηφίζει σήμερα ναι εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα, τα ψέματα που βαφτίστηκαν αυταπάτες και κατέληξαν στα βάρη που πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες", σημείωσε κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.