ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελλάδα η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

23:06 - 16 Ιαν 2019 | Πολιτική
Στην Ελλάδα η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έφτασε από τα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της γειτονικής χώρας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μάλιστα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένες διευκρινίσεις που περιλαμβάνονται σε ρηματική διακοίνωση.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως "οι γείτονες διευκρινίζουν στην ρηματική διακοίνωση ότι ο όρος nationality όπως αναφέρεται στην Συμφωνία αναφέρεται στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα". Ακόμα είπε πως το κείμενο διευκρινίζει πως στο ζήτημα της γλώσσας "οι γείτονες ξεκαθαρίζουν ότι ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών και ουδεμία σχέση έχει με την δικιά μας ιστορία".

Στο πλαίσιο αυτό προκάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ σε debate, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν διαδικασίες εξπρές για τις Πρέσπες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς έγκριση στην ελληνική Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:16 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.