ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για «μακεδονικό λαό» και debate

23:49 - 17 Ιαν 2019 | Πολιτική
Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για «μακεδονικό λαό» και debate
«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Αφού κατέρρευσε το παραμύθι περί εκχώρησης γλώσσας και εθνότητας, θα αρχίσει τώρα νέο τροπάρι ότι δήθεν εκχωρούμε λαό... Μπορεί στα επιχειρήματα να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά η ΝΔ, αλλά από φαντασία σκίζει», επισημαίνουν οι πηγές του Μαξίμου, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί κόντρα Μαξίμου - ΝΔ και για το debate στο οποίο προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία αρνείται τη διεξαγωγή debate Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποτέλεσε αφορμή για μία αιχμηρή απάντηση από τη μεριά του Μεγάρου Μαξίμου, που χαρακτηριστικά σημειώνει ότι "ο Πρόεδρος της ΝΔ το βάζει στα πόδια".

 

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Και συνεχίζοντας επισημάνει: «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

 

Υπενθυμίζουμε πως η ΝΔ απάντησε στην πρόκληση για τηλεοπτικό debate πως τα κρίσιμα εθνικά θέματα πρέπει να συζητιούνται στη Βουλή, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές αν θέλει να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:04 - 18 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.