ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η Bild κατά του Μάρδα

16:02 - 18 Ιαν 2019 | Πολιτική
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η γερμανική εφημερίδα «Bild» κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τον Ιούνιο του 2016, που είχε δικαιώσει τον Δημήτρη Μάρδα.
Το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της «Bild» της 6ης Μαίου του 2015 σε βάρος του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα περί μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου είναι ψευδή. Γα το λόγο αυτό επιδίκασε στον Δημήτρη Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης».
 
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα κατονόμαζε τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ισχυριζόμενη «ότι έστειλε τα λεφτά του έξω για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο Grexit». 
 
Η εφημερίδα «Bild» θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη, διότι παραβιάζει την ελευθεροτυπία (Άρθ. 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου). Για το λόγο αυτό ,προσφεύγει στον «Άρειο Πάγο» προκειμένου να γίνει επανεξέταση της υπόθεσης που αφορά τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.