ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

VMRO για ρηματική διακοίνωση: Η «Μακεδονία» ταπεινωμένη και γονατισμένη

16:55 - 18 Ιαν 2019 | Πολιτική
Η... ανάγνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με διαφορετικό τρόπο από τα κόμματα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ συνεχίζεται.

Η ρηματική διακοίνωση με τις διευκρινίσεις από τη μεριά της ΠΓΔΜ για τη γλώσσα και την εθνότητα έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός της Ελλάδας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να έχουν νέο γύρο σύγκρουσης, ωστόσο, ένταση έχει προκαλέσει και στη γειτονική χώρα.

Το VMRO-DPMNE, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ στρέφεται κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, με αφορμή το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που επέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την “μακεδονική” ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι “μακεδονικό”.

Ο νόμος για τις γλώσσες, η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του SDSM, αλλά ήταν μέρος των παραχωρήσεων του Ζάεφ. Το “μακεδονικό” κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των “Μακεδόνων” πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους.

Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την “Μακεδονία” από την μέρα που ο αμνηστευθείς Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι προς το κράτος αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται. Η “Μακεδονία” είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα. Τα χρήματα των πολιτών καταλήγουν στις τσέπες ανώτατων κρατικών και κομματικών αξιωματούχων, επινοούνται κρατικά αξιώματα, διασπαθίζονται χρήματα του προϋπολογισμού μέσω εγκληματικών συμβάσεων και επιχορηγήσεων. Το φάρμακο για την μαυρίλα του Ζάεφ είναι ο “Μακεδόνας” πολίτης, που στις επόμενες εκλογές θα στείλει τον Ζάεφ σε πολιτική σύνταξη...".

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.