ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Το πολιτικό καρναβάλι και ο βενιζελικός...Τσίπρας

20:48 - 18 Ιαν 2019 | Πολιτική
Πυρά κατά του Πρωθυπουργού και της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κρήτη.

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε «Μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω».

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Εκτίμησε επίσης ότι δεν κλείνει καμία παλαιά πληγή, αλλά ανοίγει νέες πληγές - και στις δύο χώρες.

«Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. Ακόμη και σε αυτό, όμως, κρύβεται η απειλή για την οποία προειδοποιούμε. Δύο φορές το λέω, όχι μία, αλλά δύο φορές: στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος «Μακεδονικός Λαός»!

«Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη. Από τις 5,5 χιλιάδες των Μακεδονομάχων, περίπου 3,5 χιλιάδες ήταν Κρήτες εθελοντές. Από τους τρεις ηγέτες-οπλαρχηγούς του Αγώνα, οι δύο ήταν συμπατριώτες μας. Και οι μισοί από τους ήρωες νεκρούς του, γεννήθηκαν σε τούτο το νησί. Η μακεδονική γη έχει μπολιαστεί με αίμα κρητικό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

 

Παραχάραξη της Βουλής και της κοινωνίας

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών έκανε λόγο για ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου προκειμένου ο ένας να μείνει λίγους ακόμη μήνες πρωθυπουργός και άλλος πρόεδρος κόμματος. 

«Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση «κουρελού». Έχουμε μια πολιτική ανωμαλία. Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών» είπε επίσης και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι για να κρύψει, τις αλχημείες του, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που κυβέρνησε με 151 βουλευτές. 

«Ξέχασε, όμως, να πει ότι εκείνος είχε το 47% των ψήφων και μόνο ο εκλογικός νόμος τού στέρησε την άνετη πλειοψηφία. Ενώ αυτός είχε μόνο 35% -που κι αυτό δεν υπάρχει πια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.