ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικά επεισόδια για τα… επεισόδια

21:40 - 20 Ιαν 2019 | Πολιτική
Πολιτικά επεισόδια για τα… επεισόδια
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησαν τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, τα οποία οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον 30 ατόμων, κυρίως αστυνομικών.

Σε μια «βροχή» εκατέρωθεν ανακοινώσεων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση πετάνε το «μπαλάκι» των ευθυνών και αλληλοκατηγορούνται για «αυταρχισμό» και «συμπόρευση με την ακροδεξιά».

Καταδικάζει τα επεισόδια το Μαξίμου

Την καταδίκη του για τα επεισόδια περιμετρικά της Βουλής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, εξέφρασε το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως «δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τόνισε πως «στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

ΝΔ: Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Για επίδειξη αυταρχισμού από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ ζήτησε τις παραιτήσεις «σήμερα κιόλας» της υπουργού και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα. «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν», πρόσθεσε η Πειραιώς.

Μαξίμου «Ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής» η ΝΔ

Σε απάντησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή. Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς. Δεν είδε ότι για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε την παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο». «Είναι λυπηρό για τη Ν.Δ. και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν», συμπλήρωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες

Τη «σκυτάλη» των δηλώσεων έλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών». Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε πως θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν στο Σύνταγμα, τονίζοντας πως «είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο».

Υποκρισία καταλογίζει στον Μητσοτάκη το Μαξίμου

Συμπόρευση με την ακροδεξιά καταλόγισε σε νεότερη ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον χαρακτήρισε ανεύθυνο, με αφορμή τη δήλωσή του για το συλλαλητήριο και τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού κρύφτηκε μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού για ζωντανή τηλεμαχία ώστε να ακουστούν επιχειρήματα, εμφανίστηκε σήμερα πίσω από την ασφάλεια των στημένων δηλώσεων μπροστά στην κάμερα, διαβάζοντας για ακόμη μια φορά τα ίδια τετριμμένα ψεύδη. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος είναι, αφού δεν διστάζει να διχάζει τους Έλληνες για να κρατά ενωμένο το κόμμα του και να επιλέγει την πατριδοκαπηλία απέναντι στην εθνική ευθύνη», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης «για άλλη μια φορά αποδεικνύει, επίσης, πόσο υποκριτής είναι, αφού κάνει πως δεν κατάλαβε ότι τα προσχηματικά του επιχειρήματα για εθνότητα και γλώσσα τελείωσαν οριστικά με τη διευκρινιστική δήλωση στη ρηματική διακοίνωση των γειτόνων μας. Για άλλη μια φορά, τέλος, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος και ολισθηρός είναι ο δρόμος της συμπόρευσής του με την Ακραία δεξιά, αφού δε βρήκε ούτε μια κουβέντα για να καταδικάσει τη βίαιη επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και έστειλαν δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Αλλά όπως λέει και ο ποιητής, “δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε..”».

Γεροβασίλη: Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία;

«Θα καταδικάσει η Ν.Δ. την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτης Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο Twitter. Επίσης η κ. Γεροβασίλη σε άλλη ανάρτηση ανέφερε: «Θα καταδικάσει ο κ. Μητσοτάκης τις σημερινές βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προέρχονται από ακροδεξιούς κάνει πως δεν βλέπει; “Όταν εκτρέφεις το τέρας…”».

Σαμαράς: Ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο- ανέφερε: «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Καμμένος προς Τσίπρα: Οι ακραίοι σε έκαναν Πρωθυπουργό

Στο «χορό» των δηλώσεων μπήκε μέσω… Twitter και ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για ακραία στοιχεία στο συλλαλητήριο.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Καμμένος δημοσίευσε εικόνα που δείχνει τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους να κάθονται στα υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Τσίπρας απεικονίζεται να λέει «Ακραίοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια», ενώ ο κ. Καμμένος απαντά: «Αυτοί που σε έκαναν Πρωθυπουργό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.