ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Πρεσπών: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στα χαρακώματα και η Κεντροαριστερά σε κρίση

08:55 - 21 Ιαν 2019 | Πολιτική
Συμφωνία Πρεσπών: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στα χαρακώματα και η Κεντροαριστερά σε κρίση
Η επόμενη μέρα του συλλαλητηρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκει, ως συνήθως, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε θέσεις μάχης, ενώ παράλληλα δημιουργεί μέτωπα και αναταράξεις στην Κεντροαριστερά.

Από την προηγούμενη εβδομάδα με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης είχε φανεί και η διάθεση της κυβέρνησης να... διεμβολίσει τον Κεντροαριστερό χώρο και άμεσα είχαν αρχίσει να φαινονται τα προβλήματα στα κόμματα που την εκφράζουν.

Η αρχή έγινε κυρίως με το Ποτάμι και τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, που επέλεξε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ήταν ξεκάθαρο, όμως, πως το Ποτάμι είχ αποκτήσει δύο... όχθες και η διχοτόμησή του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ηγεσία και τα όργανα του κόμματος αποφάσισαν να πουν "ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών και οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός ετοιμάζονται για τη μεγάλη αποχώρηση, φλερτάροντας με τη ΝΔ.

Από την άλλη μεριά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ποντάρει ότι αυτή η επιλογη θα διασώσει το Ποτάμι, που θα κερδίσει ψηφοφόρους που είναι υπέρ της Συμφωνίας και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Δεξαμενή ψηφοφόρων με αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκεται ασφαλώς και στο ΚΙΝΑΛ, που μπορεί να πέρασε την ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς μεγάλες αναταράξεις, αλλά ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών ήρθε μία ηχηρή ρήξη.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έπειτα από απόφαση των οργάνων της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να στηρίξει τη Συμφωνία και η διαγραφή του ήταν σχεδόν... ακαριαία.

Υπήρξε και συνέχεια με αιχμηρές δηλώσεις από τον κ. Θεοχαρόπουλο και καθώς μπαινουμε σε μία κρίσιμη εβδομάδα αναμένεται οι τόνοι να ανέβουν ακόμη περισσότερο. Άλλωστε υπέρ της Συμφωνίας τάχθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που βέβαια δεν είναι βουλευτής, αλλά ο φόβος στο ΚΙΝΑΛ που πλέον μετρά 19 βουλευτές, ότι και κάποιος άλλος βουλευτής υπό την επιρροή του θα την υπερψηφίσει, υπάρχει.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.