ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θυελλώδης συνεδρίαση στην Επιτροπή Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

23:38 - 21 Ιαν 2019 | Πολιτική
Θυελλώδης συνεδρίαση στην Επιτροπή Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Θυελλώδης ήταν η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πριν αυτή φτάσει στην Ολομέλεια.

Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση κυρίως επί της διαδικασίας. Μετά τις αντιδράσεις η επιλογή των ανεξάρτητων βουλευτών έγινε με κλήρωση, που ήταν ευνοϊκή για την κυβέρνηση.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ένταση από τη διάσκεψη των προέδρων μεταφέρθηκε στην Επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας ξεκίνησε με μεγάλη ένταση. «Παράνομα συσταθείσα» χαρακτήρισε την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  Πάνος Καμμένος, ενώ την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.

 

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συνέχεια ανέβασε κι άλλο τους τόνους κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση αποστασίας".

 

Όπως κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος έπρεπε να μπουν στην κλήρωση όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αντιδρώντας στο γεγονός ότι τελικά κληρώθηκαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή οι Μαυρωτάς και Δανέλλης. Ο Νίκος Βούτσης επενέβη στη διαδικασία και εξήγησε πως όλα έγιναν βάσει του κανονισμού της Βουλής και οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων.

 

Έτσι, έπειτα από σχεδόν δύο ώρες έντασης επί της διαδικασίας, ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στην Επιτροπή.

 

Το Προεδρείο της Βουλής έβγαλε χρονοδιάγραμμα για δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή (Δευτέρα-Τρίτη) και άλλες δύο στην Ολομέλεια της Βουλής (Τετάρτη-Πέμπτη), με στοχο η ψηψοφορία να γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 22 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.