ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας

23:24 - 21 Ιαν 2019 | Πολιτική
Καμμένος: Από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας
«Η σημερινή αποτελεί ημέρα θρήνου για την Ελλάδα επειδή πλέον αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για την παραχώρηση της ιστορίας της Μακεδονίας, κατά παράβαση της εθνικής θέσης που διαμορφώθηκε το 1992 στη σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ουδέποτε ανατράπηκε. Η σημερινή είναι ημέρα θλιβερή για το κοινοβούλιο, που από νωρίς ξεκίνησε με τη διάλυση ενός κόμματος, με υπόγειες μεθοδεύσεις και αποστασίες, διαγραφές, με μεθοδεύσεις εν συνεχεία κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» είπε στην ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ως βουλευτής πλέον της αντιπολίτευσης. «Από κυβέρνηση της εθνικής συμφιλίωσης, γίνατε κυβέρνηση αποστασίας» υποστήριξε. «Με όλες τις μεθοδεύσεις που έγιναν, καταφέρατε να μετατρέψετε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από 28-27 σε 29-26. Θερμά συγχαρητήρια, αυτή είναι η έμπνευσή σας για μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Σπάσατε έναν συνασπισμό που δημιουργήσαμε, παρά τις σημαντικές πολιτικές διαφορές μας, σεβόμενοι ότι έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Στο όνομα ποιου συμφέροντος καταπατήσατε τη συμφωνία μας και μετατρέψατε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μια κυβέρνηση αποστασίας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Οι πολίτες θα καταλάβουν σε μερικά χρόνια ποιοι έστησαν αυτή τη συμφωνία» είπε ο Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε ότι δεν πίεσαν οι ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά «η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά και βεβαίως η πίεση ήταν από την κ. Μέρκελ, διότι από την Ευρώπη θέλουν να κάνουν μπίζνες στα Σκόπια».

Ειδικότερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι «η αναφορά στον Μακεδονικό λαό, με χαρακτηριστικά ομοιογένειας, δημιουργεί πρόδηλη σύγχυση στον Μακεδονικό λαό της Β. Ελλάδας. Οι δε επεξηγήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ξεθωριάσουν με την πάροδο του χρόνου και η κρατική οντότητα της Βόρειας Μακεδονίας θα υπερισχύσει της ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας».

«Εκτιμώ ιδιαίτερα ως ηγέτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη» είπε, επίσης, ο κ. Καμμένος για να προσθέσει ότι «έκανε λάθος που το αναγνώρισε στο τέλος. Πίστεψε ότι σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια και το όνομα δεν έχει ξεχαστεί, γιατί το όνομα είναι η ψυχή του προβλήματος».

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία και φοβάμαι πολύ ότι το χειρότερο αποτέλεσμά της είναι ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης σύγκρουσης στα Βαλκάνια» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.