ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος:Η μόνη «ταυτότητα» που σας ενδιαφέρει είναι αυτή της κεντροαριστεράς

13:55 - 24 Ιαν 2019 | Πολιτική
Βενιζέλος:Η μόνη «ταυτότητα» που σας ενδιαφέρει είναι αυτή της κεντροαριστεράς
Για εργαλειοποίηση του «ονοματολογικού» της ΠΓΔΜ από την ελληνική κυβέρνηση και τρεις πληγές στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στη βουλή.

«Το ζήτημα είναι ταυτοτικό. Το ήξερε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός γιατί σε αυτή την ταυτοτική ευαισθησία οικοδόμησε μια απλουστατευτική  και δημαγωγική ρητορική», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος επισήμανε ότι η εργαλειοποίηση του κρίσιμου ζητήματος έγινε προκειμένου η κυβέρνηση να διχάσει την ΝΔ, να προκαλέσει κρίση στο ΚΙΝΑΛ, να εξαϋλώσει το Ποτάμι και να «στήσει μια νέα δήθεν κεντροαριστερά με την Παπακώστα».


«Δεν τον ενδιαφέρει η ταυτότητα της Μακεδονία αλλά η ψευδής ταυτότητα της νέας κεντροαριστεράς με ψευδείς ουρές» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε ότι η κυβέρνηση παραβίασε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση έναντι πάντων και εξήγησε «στο άρθρο 7 προβλέπεται διπλή και όχι σύνθετη ονομασία. Θα μπορούσε και όφειλε η ιθαγένεια – η εξωτερική όψη της ιθαγένειας –να είναι βορειομακεδονική».


Ανάμεσα στα ζητήματα της συμφωνίας έθιξε ότι «Άλλαξε ο συγχρονισμός ενεργειών με αποτέλεσμα να προηγείται η Αθήνα των Σκοπίων. Πήραν ιθαγένεια γλώσσα και το αφήγημα του άρθρου 7», αναφερόμενος στις τρεις πληγές της συμφωνίας «την ιθαγένεια, την γλώσσα και την διπλή – όχι σύνθετη - ονομασία».

Για τις επιθέσεις που δέχονται βουλευτές τις πλειοψηφίας είπε «Καταδικάζω απερίφραστα δηλώσεις απειλές και βόμβες μολότοφ. Δεν ξεχνώ όμως τις δικές σας απειλές και τις βάρβαρες δολοφονίες χαρακτήρων. Διχάζετε την κοινωνία εν ψυχρώ . Την κάνετε να νιώθει αποκομμένη από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εκτρέφετε τον εθνικολαϊκισμό άλλοτε ως σύμμαχοί του και άλλοτε ως εχθροί του».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 24 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.