ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καμμένου ζητούν ΝΔ-Γεννηματά

11:43 - 25 Ιαν 2019 | Πολιτική
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καμμένου ζητούν ΝΔ-Γεννηματά
Παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου χθες στη Βουλή για προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού, ζητεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος, από το βήμα της Βουλής προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η Ν.Δ».

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι  ο κ. Καμμένος, μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές "άστο αυτό για παρακάτω"», φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού.

«Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης» επισημαίνει η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «ο  κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη Βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε».

Γεννηματά: Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας;

«Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί παρεμβάσεων συμβούλων του Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.

Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα: «Πρώην συνεργάτες είναι σήμερα ‘καμένοι’ γιατί τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί σας… Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης, τώρα ο κ. Καμμένος… Ο κατάλογος μακραίνει διαρκώς».

Τόνισε επίσης ότι «η καταψήφιση της Συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης» γιατί «δεν προστατεύει τα συμφέροντα του τόπου» και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό: «Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα… γυρίζει εναντίον σας».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 25 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.