ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα... κατάφερε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

16:35 - 25 Ιαν 2019 | Πολιτική
Τα... κατάφερε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών
Μετά από μια μαραθώνια, τριήμερη συζήτηση, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη στήριξη 153 βουλευτών. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της Συμφωνίας τάχθηκαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Σπύρος Δανέλλης,η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά ψήφισαν 146 βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Γιώργος Αμυράς, αλλά και οι Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης, ενώ «παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Από την διαδικασία δεν έλειψαν τα ευτράπελα και οι εντάσεις, καθώς ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας… πανό την ώρα της ψηφοφορίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κληθείς να ψηφίσει, είπε «όχι στην προδοσία».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε τον κ. Μπαρμπαρούση να ψηφίσει εκ νέου «ναι, όχι ή παρών», τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος θα ακυρωθεί.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα, με τον κ. Μπαρμπαρούση τελικώς να ψηφίζει «όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης, στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, περί προσπάθειας χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κάλεσε μέσω Twitter σε παραίτηση 101 βουλευτές, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 25 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.