ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Σχέσεις «αίματος και συνενοχής» συνδέουν Τσίπρα-Καμμένο

15:43 - 28 Ιαν 2019 | Πολιτική
Βενιζέλος: Σχέσεις «αίματος και συνενοχής» συνδέουν Τσίπρα-Καμμένο
«Παρακολουθούμε ένα φιλμ το οποίο δεν θα μπορούσε το Χόλιγουντ στις καλύτερες στιγμές του να κάνει» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «σχέσεις αίματος και συνενοχής» μεταξύ των πρώην κυβερνητικών εταίρων σημειώνοντας: «Βλέπουμε πώς λειτουργούν οι πολιτικοί συνένοχοι οι οποίοι αλληλοεκβιάζονται, αλληλοκατηγορούνται και, ευτυχώς, αλληλοεξοντώνονται, που είναι το παρήγορο για τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου».

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι εφαρμόζει μία «πολιτική της αρπαχτής». «Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν, σου λένε ‘κατακτήσαμε την εξουσία, η εξουσία είναι συνεκτικός ιστός, η εξουσία είναι το παν, εξουσία ασκούμε με τον Καμμένο, συνυπάρχουμε με μία εκδοχή της ακροδεξιάς, της εθνικολαϊκιστικής ακροδεξιάς’. Με την ίδια ευκολία μετά λένε ‘φύγε, κ. Καμμένο, λόγω των Πρεσπών, αλλά σου παίρνουμε τους βουλευτές σου, τους κάνουμε ενδοκυβερνητικούς αποστάτες και οικοδομούμε τώρα μία νέα αντίληψη δήθεν’, της κεντροαριστεράς δήθεν, η οποία βασίζεται πού; Στην κεντροαριστερά, του κ. Δανέλλη; Βασίζεται στις ψήφους της κ. Παπακώστα, του κ. Ζουράρι του κ. Κόκκαλη, του κ. Παπαχριστόπουλου, της κας Κουντουρά» είπε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει: «Άρα βασίζονται σε τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κ. Παπακώστα και από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε για το τι σημαίνει εθνικό συμφέρον και κάποιοι νομίζουν ότι επειδή συμφωνούν στην ανάγκη μίας συμφωνίας με τους γείτονές μας, αυτό τους κάνει και φιλοσυριζαίους ή τους κάνει ουρά του κ. Τσίπρα».

 

Ερωτηθείς εάν «ο κ. Τσίπρας είναι ένας καλός μαθητής του Ανδρέα Παπανδρέου» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, ούτε κατά διάνοια. Πρόκειται για μία προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου αυτό το οποίο λέγεται» και συνέχισε «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ένας λαϊκιστής, ως ένας τακτικιστής, ο οποίος κινείται στην επιδερμίδα των προβλημάτων και της εθνικής πολιτικής. Είναι μία προσωπικότητα πολύ πιο σύνθετη μίας άλλης εποχής, με άλλη κουλτούρα, με άλλες παραστάσεις».

 

Χαρακτήρισε επίσης «τυμβωρυχία που δείχνει έλλειψη ήθους και αξιών» την «αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσει στελέχη ιστορικά του ΠΑΣΟΚ –ιστορικά άνευ ενεργού σημασίας– να εμφανισθεί ότι συνιστά μία διαδοχή αυτών των αντιλήψεων».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές «Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και αυτή η υποχρέωσή μου έναντι της χώρας. Η υποχρέωσή μου όμως είναι να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να κτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, για να δείξω ότι χωρίς αυτόν το χώρο δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον τόπο, δεν μπορεί να υπάρξει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.