ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Καθαρός αέρας έως το φθινόπωρο του 2019

15:45 - 28 Ιαν 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Καθαρός αέρας έως το φθινόπωρο του 2019
«Η σημερινή συνεδρίαση είναι «ιδιαίτερη» για πολλούς λόγους», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, «η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και δίνει καθαρό ορίζοντα έως το φθινόπωρο του 2019».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι βουλευτές αναγνώρισαν ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ότι οι μεγάλες τομές που έχουμε μπροστά μας πρέπει να υλοποιηθούν από κυβέρνηση πώς να τις υλοποιήσει. Από την κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα έξω από το καθεστώς των μνημονίων».

 

Στάθηκε, ακόμη, στο ότι η χώρα εκκίνησε τη διαδικασία έκδοσης ομολόγου, εξέλιξη που κατεδαφίζει άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το θέμα με επικοινωνιακούς όρους αλλά με σχέδιο και με την σοβαρότητα και τεχνική αρτιότητα που αρμόζει.

 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ,ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι σηματοδοτεί πολλά:

 

• Την επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας με τους γείτονες μας, με τη Βόρεια Μακεδονία.

• Το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεργασίας, αλληλεγγύης και φίλιας στα Βαλκάνια

• Αλλά και την ήττα του εθνικισμού και από τις δύο μεριές των συνόρων. Που είναι την ίδια στιγμή μια νίκη των δυνάμεων που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν το μέλλον και των δύο λαών στους πατριδοκάπηλους και τους εμπόρους του μίσους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.