ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Να δούμε το αφορολόγητο και τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων

17:56 - 30 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ξυδάκης: Να δούμε το αφορολόγητο και τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων
Η κυβέρνηση θα πρέπει να δει στο φόντο της αύξησης του κατώτατου μισθού, ζητήματα όπως το μη μισθολογικό κόστος και το αφορολόγητο. Αυτό τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Επόμενη Μέρα» και τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Γίνεται μια αποκατάσταση της εσωτερικής υποτίμησης. Το 2012 ένας μη πολιτικός κατέβασε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και τον μισθό των νέων κατά 32% επιβάλλοντας ενός είδους ηλικιακό ρατσισμό. Δε θα το έκανε κανείς πολιτικός αυτός. Αυτή η τρομακτική εσωτερική υποτίμηση είδαμε ότι πρέπει να παύσει, να απαλυνθεί ο πόνος. Το ίδιο έπραξαν και άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που βγήκαν από μνημόνιο. Είναι ένα εργαλείο ανθρώπινης πολιτικής και βέβαια τονώνεται η ζήτηση» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης και συμπλήρωσε για το θέμα του μη μισθολογικού κόστους και του αφορλόγητου: «Για τους νέους πριμοδοτείται ένα μέρος της ασφαλιστικής εισφοράς. Και το αφορολόγητο εξετάζεται, θα το δούμε. Κι ένα άλλα πράγμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων. Κι έχουμε βέβαια για το 80% εξ αυτών μειώθηκαν δραστικά. Όλες αυτές τις επιδράσεις τις βλέπουμε».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αναρτήσεις του Ζ. Ζάεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι «ο κ. Ζάεφ θέλησε να δώσει κάποια μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας. Δεν νομίζω ότι έχει διάθεση και δυνατότητα μια συμφωνία όπου έπαιξε το κεφάλι του να την υποσκάψει και να την αμφισβητήσει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.. Σημασία έχει να δούμε την εφαρμογή της Συμφωνίας και μια γόνιμη πορεία με τη Β. Μακεδονία. Εδώ δύο κυβερνήσεις ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και συνέταξαν ένα τολμηρό πολιτικό κείμενο. Ειδικά οι γείτονες που είχαν παραδοθεί σε ένα εθνικιστικό κιτς. Οι ξένοι λένε ότι είναι μια λεόντεια συμφωνία υπερ της Ελλάδας. Πάντως και στην ενταξιακή πορεία προς την ΕΕ μπορεί η Ελλάδα να βάλει βέτο, όπως για την Τουρκία για το άνοιγμα κεφαλαίων κάνει η μικρή Κύπρος. Να φύγουμε, όμως, από το φοβικό σύνδρομο του μεγάλου που νοιώθει ότι απειλείται από τον μικρό γείτονα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.