ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Επεξεργαζόμαστε 120 δόσεις και για τις επιχειρήσεις

19:17 - 30 Ιαν 2019 | Πολιτική
Ως βασικό στόχο της κυβέρνησης χαρακτήρισε το θέμα των 120 δόσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ 104,6.

Μάλιστα, ο κύριος Πιτσιόρλας πρόσθεσε πως «προφανώς πάμε και για τις επιχειρήσεις» ενώ για τις ενστάσεις των δανειστών υποστήριξε ότι «υπάρχει μια περίοδος μεταβατική κάπως αυξημένης εποπτείας και κάθε μέρα πείθουμε ότι έχει υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».

 

Ερωτηθείς για την τροπολογία-«δώρο» στους καναλάρχες ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας απάντησε ότι «δεν κάνουμε δώρο στους καναλάρχες, εμάς μας απασχολεί η πορεία όλων των επιχειρήσεων, θέλουμε να αυξηθεί η απασχόληση. Εάν κάπου για κάποιες κατηγορίες μπορούμε να κάνουμε διευκολύνσεις θα τις κάνουμε. Υπάρχουν πολλές ad hoc ρυθμίσεις καθώς βγαίνουμε από μια περίοδο δύσκολη» .

 

Κληθείς να τοποθετηθεί για την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων είπε ότι «δεν με ρωτάει κανείς από τους εκατοντάδες ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες με τους οποίους μιλάω για τους συντελεστές φορολόγησης κερδών».

 

Τόνισε, επίσης, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη: «Έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια για τη βιομηχανική κάνναβη. Υπάρχουν και 35 φάκελοι επενδύσεων σημαντικών για την ιατρική κάνναβη».

Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απαντώντας πως: «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο» καθώς «η χώρα έχει μπροστά της μια περίοδο αρκετών μηνών παραγωγική και δημιουργική». Σύμφωνα με τον ίδιο «προβλέπουμε καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και πολύ καλύτερο στις εθνικές».

 

Όσον αφορά τη σχέση της κυβέρνησης με το καθεστώς Μαδούρο είπε ότι «δεν έχουμε καμία ειδική σχέση. Τα θέματα της Βενεζουέλας θα τα λύσει ο λαός της χώρας. Κάθε είδους παρεμβάσεις δεν βοηθούν. Να μην υπάρχουν υπερβολικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τη θέληση του λαού».

 

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζεται στη Βουλή με την κυβέρνηση να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει πλειοψηφίες για προτάσεις υπουργών, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε ότι «μετά την εξέλιξη με τους ΑΝΕΛ θα χρειαστεί αναπροσαρμογή των διαδικασιών για να εκφράζεται η πλειοψηφία και στα επιμέρους νομοσχέδια. Είναι τριβές που θα ξεπεραστούν γρήγορα».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.