ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία αμφισβητεί τη διαδικασία έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

21:18 - 31 Ιαν 2019 | Πολιτική
Η Ρωσία αμφισβητεί τη διαδικασία έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών
Οι αμφιβολίες για την Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθούν να υπάρχουν ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε δηλώσεις της, η κ. Ζαχάροβα επεσήμανε ότι «η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με τη συνταγματική της ονομασία. Η Μόσχα πάντα τάσσονταν και τάσσεται υπέρ του να διευθετηθεί, το αμφιλεγόμενο ζήτημα της ονομασίας αυτού του κράτους να διευθετηθεί σε αμοιβαία αποδεκτή βάση, τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αθήνα».

 

Η ίδια επανέλαβε τη θέση για παραβιάσεις κατά τη διάρκεια έγκρισης της Συμφωνίας «Και πάλι επισημαίνουμε με λύπη ότι κατά την διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας επετράπησαν σοβαρές παραβιάσεις της εσωτερικής νομοθεσίας της μίας εκ των πλευρών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου με άσκηση ισχυρότατων πιέσεων από το εξωτερικό».

 

«Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το ότι οι δυτικές χώρες, είχαν ως γνώμονα τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να εντάξουν το ταχύτερο τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και όχι την πρόθεση να συμβάλουν στην διευθέτηση αυτή, μιας διμερούς στην ουσία διένεξης», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.