ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΛ: Ώρα μηδέν για το μέλλον της κοινοβουλευτικής τους ομάδας

10:42 - 01 Φεβ 2019 | Πολιτική
ΑΝΕΛ: Ώρα μηδέν για το μέλλον της κοινοβουλευτικής τους ομάδας
Με ένα βήμα πριν από τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος ο Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς δήλωσε ότι «Αν συνεχίσουν έτσι θα πιούμε πολλές γκαζόζες το επόμενο διάστημα».

 

Αναφορικά με τη στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη Βουλή σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 15 ανέφερε ότι «ο Ζουράρις θα τους πλακώσει στα αρχαία ελληνικά, ο Καμμένος μιλάει "γαλλικά" και εγώ ποντιακά».

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε προειδοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό καταλύτη και να σύρει την κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

 

Ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για συστηματική προσπάθεια διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ «Κουντουρά και Κόκκαλης με πούλησαν μία, ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές και γι' αυτό το λόγο εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο. Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε. Εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Στο μέτωπο των ΑΝΕΛ σήμερα αναμένεται και η παραίτηση Παπαχριστόπουλου. Υποψήφιος για την έδρα είναι ο κ. Τέρενς Κουίκ ως πρώτος αναπληρωματικός. Όμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών αποτελεί εδώ και μήνες ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ με το σενάριο ανεξαρτητοποίησης να είναι το πιο ισχυρό. Σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης του υφυπουργού Εξωτερικών η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με πέντε βουλευτές και αν και τυπικά βρίσκεται εντός του ορίου που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής, δεν τηρεί τη δεύτερη προϋπόθεση που θέλει τους πέντε να έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, καθώς ο κ. Φωκάς έχει έρθει από την Ένωση Κεντρώων. 

 

Το Μαξίμου αφήνει ανοιχτό «παράθυρο»

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε χθες ότι «δεν είναι ηθικά η πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο τους στο κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».

 

Η δήλωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα αλλάξει ή όχι ο κανονισμός της Βουλής και προς ποια κατεύθυνση αναφορικά πάντα με τα διαλυμένα κόμματα του Ποταμιού και δυνητικά των ΑΝΕΛ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 01 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.