ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα νομοσχεδίων του επόμενου διμήνου

09:57 - 04 Φεβ 2019 | Πολιτική
Η ατζέντα νομοσχεδίων του επόμενου διμήνου
Πολλά και σύνθετα τα ζητήματα νομοθετικού και κοινωνικού χαρακτήρα που καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση το επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο νομοθετικό έργο για τους επόμενους δύο μήνες περιλαμβάνονται κάποια από τα νομοθετήματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ο νόμος μετά το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, άλλα με επενδυτικό χαρακτήρα όπως η παραχώρηση περιφερειακών λιμένων ή ο εκσυγχρονισμός του εταιρικού Δικαίου και κάποια άλλα σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

 

Αυτή την εβδομάδα, αναμένεται και η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ.

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η συζήτηση κυρωτικών νομοσχεδίων ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή και σε άλλη μία στην Ολομέλεια.

 

Αναλυτικά αναμένονται:

 

- Νομοσχέδιο για κύρωση της παράτασης σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών. Λεπτομέρειες απομένουν και για ένα άλλο νομοθέτημα, αυτό της κύρωσης παραχώρησης περιφερειακών λιμένων, μαζί με άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

- Ο εκσυγχρονισμός του εταιρικού Δικαίου από την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, η οποία είναι επίσης έτοιμη.

 

- Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: με αυτό θα συστήνεται φορέας που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιπλέον με άλλες διατάξεις θα αντιμετωπίζονται θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών.

 

- Το πιο σημαντικό νομοθέτημα που είναι σε εκκρεμότητα είναι αυτό του νόμου μετά το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ως τις 28 Φεβρουαρίου, αφού τότε λήγει η παράταση της ισχύουσας ρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο στις βασικές του γραμμές.

 

- Αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για το διαχωρισμό εμπορικής δραστηριότητας και δικτύων της ΔΕΠΑ.

 

- Σε εξέλιξη και ένα νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον ιππόδρομο, και ένα ακόμη για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Για τα παραπάνω νομοσχέδια έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και οι Θεσμοί, ωστόσο προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν στην περίοδο από τον Αύγουστο και μετά. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις 11 Μαρτίου συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ νωρίτερα, στις 27 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί η σχετική έκθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 04 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.