ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Χάλκη συνεχίζει την τουρκική του περιοδεία ο Τσίπρας

13:12 - 06 Φεβ 2019 | Πολιτική
Στη Χάλκη συνεχίζει την τουρκική του περιοδεία ο Τσίπρας
Σε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον κ. Τσίπρα και την σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα ξεναγείται στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

aleksis tsipras episkepsi stin tourkia agia sofia

«Στην Αγία Σοφία αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας»

Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αγία Σοφία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

 «Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας» έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Συνάντηση με Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.