ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης:Θα βρούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία πρώτης κατοικίας

15:53 - 07 Φεβ 2019 | Πολιτική
Ξυδάκης:Θα βρούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία πρώτης κατοικίας
Η κυβέρνηση θα καταθέσει τη βέλτιστη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» και στο Kontra Channel ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Η έξοδος του ελληνικού δημοσίου στις αγορές ανοίγει ευκαιρία στις τράπεζες να αναζητήσουν κεφάλαια π.χ. με την έκδοση ομολόγων ή αξιοποίηση κεφαλαίων μιας θυγατρικής. Οι διατυπώσεις του κ. Δραγασάκη ήταν πολύ προσεκτικές και το σκεπτικό του ήταν να περιγράφουμε την κατάσταση, να μη λέμε μισές αλήθειες, προκειμένου να βρούμε τις βέλτιστες πρακτικές. Να  μην αποσπούμε λοιπόν μια κουβέντα και να παραποιούμε το νόημα σε σχέση με την κατάσταση των τραπεζών. Οποιοσδήποτε είναι στην αγορά ξέρει ότι το μέγα θέμα της οικονομίας μαζί με τη ρευστότητα είναι τα κόκκινα δάνεια. Πάντα είναι μετρημένος ο κ. Δραγασάκης σε αυτά που λέει, δεν κρύβει καταστάσεις και κατά την εκτίμηση του υπάρχει λύση. Έχει γίνει μια επώδυνη προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Μιας χώρας που κατέρρευσε και έχασε το 25% του ΑΕΠ. Πολλοί άνθρωποι ακόμη δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Κατά τη γνώμη μου έκλεισε η κυβέρνηση έναν κύκλο. Πάμε μπροστά, να φτιάξουμε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε ο κ.Ξυδάκης.

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία σημείωσε ότι «η συνολική επίγευση, που φαίνεται και από το μήκος των συνομιλιών και από τον τρόπο που ετέθησαν οι ατζέντες είναι ότι υπάρχει μια καταρχάς συμφωνία να αποκλιμακωθεί η ένταση  στο Αιγαίο. Σε αυτό το κλίμα θα λάβει χώρα η συνάντηση των δυο υπουργών Αμύνης. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνεννοηθούμε χωρίς να έχουμε το σύνδρομο ότι ο Έλληνας είναι ο αδύναμος. Χρειάζεται στις  ελληνοτουρκικές σχέσεις ιστορική γνώση και ρεαλισμός. Αν τις βάλουμε στο εσωτερικό πεδίο έριδας όπως το Μακεδονικό θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.  Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζονται ευθύνη. Η θέση της Αριστεράς πάντα ήταν θέση  ευθύνης και σοβαρότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.