ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ: Το πρωτόκολλο εισδοχής κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στα Βαλκάνια

20:11 - 08 Φεβ 2019 | Πολιτική
ΚΚΕ: Το πρωτόκολλο εισδοχής κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στα Βαλκάνια
«Το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στην ελληνική Βουλή είναι άλλος ένας κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στη γειτονιά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Κουτσούμπας αναρωτήθηκε πόση ασφάλεια μπορούν να νιώθουν οι λαοί στα Βαλκάνια και ποια σταθερότητα εξασφαλίζεται σε μία περίοδο που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανοίγουν θέμα αλλαγής συνόρων στην περιοχή.

 

Σχετικά με το Κυπριακό είπε ότι δεν γίνεται αυτοί που ανέθρεψαν την τουρκική εισβολή να είναι παράγοντας διαμόρφωσης μίας λύσης στο κυπριακό και υπογράμμισε πως το παζάρι για το κυπριακό είναι μέρος των σχεδίων. Εκτίμησε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή και όπως σημείωσε αυτό έγινε εμφανές από την ιεράρχηση μεγάλων σχεδίων στην ενέργεια. 

 

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλασάρεται από την κυβέρνηση ως πρότυπο για άλλες διευθετήσεις προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες αλλαγές συνόρων στην περιοχή, σε μία εύθραυστη κατάσταση στην Σερβία - Ερζεγοβίνη και ενίσχυση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Δήλωσε πως η Ελλάδα ως νατοϊκός μεντεσές των ΗΠΑ στην περιοχή έχει αναλάβει να μπουν και άλλες χώρες στην στρούγκα του ΝΑΤΟ.

Η δήθεν σταθερότητα του ΝΑΤΟ, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, είναι απάτη αν υπολογιστεί μεγάλη πολεμική προετοιμασία με το νατοϊκό δόγμα για το πυρηνικό πλήγμα. Οι ανταλλαγές επισκέψεων με τον Ερντογάν και τον Τσίπρα διαφημίστηκαν πολύ η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα και θυμίζουμε πως ο Ερντογάν έχει μιλήσει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.