ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Καμμένο:Απέτρεψα το σχέδιο ανατροπής σου για την κυβέρνηση

20:19 - 08 Φεβ 2019 | Πολιτική
Τσίπρας σε Καμμένο:Απέτρεψα το σχέδιο ανατροπής σου για την κυβέρνηση
Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση της Ολομέλειας για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Στο επίκεντρο η κόντρα Τσίπρα - Καμμένου μέσω της απαγγελίας ποιημάτων.

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα το σχέδιό σου για ανατροπή της κυβέρνησης ως νέος Σαμαράς

«Δεν δύναμαι να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Μάλιστα του αφιέρωσε το ποίημα «η Πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη. «Σας αφιερώνω τους στίχους: Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες.Η πόλις θα σε ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ότι αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τα τέσσερα αυτά χρόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με απόφθεγμα ενός ηγέτη της επανάστασης του 1821 που έδωσε όλη την περιουσία του στον αγώνα απάντησε ο κ. Καμμένος.«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα», είπε ως απάντηση στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Απάντηση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

 

«Κύριε Μητσοτάκη, κάτι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη συνεδρίαση προφανώς και σήμερα ήρθατε πάλι να επαναλάβετε τα ίδια επιχειρήματα. Τα ακούσαμε και τα ξανακούσαμε», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την τοποθέτηση του στη Βουλή.

Ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «Στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πάρτε το χαμπάρι. Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα».

«Έχουν διαψευστεί όλα τα αφηγήματα σας», πρόσθεσε.

Είπε ότι τα περί «σικέ διαζυγίου» με τον κ. Καμμένο, που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, μετά έγινε από εκείνον «εκβιαστικό διαζύγιο».

Μέχρι σήμερα όλες σας οι κινήσεις είναι υπονόμευσης της προσπάθειας.

«Εσείς κ. Γεννηματά σε ποιον ακριβώς χώρο ανήκετε στο ευρωπαϊκό στερέωμα; Ακούγοντας τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, καταλαβαίνω ότι υπογράφετε και την τελευταία τελεία όλων όσων λέει. Η κριτική που ασκείτε σε όλα τα θέματα στην κυβέρνηση είναι από την πρώτη λέξη ως την τελευταία τελεία ταυτόσημη με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε.

«Αναρωτιόμαστε αν ο στόχος σας για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει νίκη της ΝΔ, τι θα πείτε στον κόσμο σας», είπε προς την κ. Γεννηματά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:07 - 09 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.