ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομαδικά πυρά κατά του Πρωτοκόλλου ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ από την Αντιπολίτευση

21:57 - 08 Φεβ 2019 | Πολιτική
Ομαδικά πυρά κατά του Πρωτοκόλλου ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ από την Αντιπολίτευση
Στο «κόκκινο» εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

ΝΔ: Τετραετής τραγέλαφος που τελειώνει με μελόδραμα

«Καταψηφίζουμε το πρωτόκολλο ένταξης γιατί είναι η τελική πράξη μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας. Και μάλιστα, μέσα από μια διαδικασία που ευτελίζει με πρωτοφανή τρόπο τα κοινοβουλευτικά μας ήθη και αφήνει την κυβέρνηση ηθικά απαξιωμένη. Είστε πλέον μια κυβέρνηση και μια πλειοψηφία που βασίστηκε σε ευκαιριακές σε πρόσκαιρες συμμαχίες προκειμένου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία απορρίπτει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντί να πάει σε εκλογές όπως θα όφειλε, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «μπροστά στα μάτια μας είδαμε και δυστυχώς εξακολουθούμε να βλέπουμε εκβιασμούς και όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον τα παζάρια που έχουν γίνει». 

«Για αυτά που είδαμε σήμερα τι να πω;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «τετραετή τραγέλαφο» που «τελειώνει με ένα μελόδραμα». Όπως υπογράμμισε, «αυτά που γίνονται στο κοινοβούλιο τις τελευταίες μέρες δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας. Αποτελούν έκφραση πρωτοφανούς πολιτικής και θεσμικής αυθαιρεσίας. Μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε εκβιασμούς. Κάθε μέρα νομίζουμε ότι δεν πάει πιο κάτω. Και μας διαψεύδουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου εκλογές άμεσα, για να φέρουν «την πολιτική κάθαρση που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα», λέγοντας πως «όσο συντομότερα γίνουν, τόσο το καλύτερο».

Ενόψει της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επιζήμια συμφωνία» που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κατήγγειλε πως οι Πρέσπες δημιουργούν μειονοτικό πρόβλημα στην βόρεια Ελλάδα, καθώς παραχωρεί «εθνότητα», «ταυτότητα» και «γλώσσα» στα Σκόπια.

 

ΑΝΕΛ: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο

Την ένταση πυροδότησε ο Πάνος Καμμένος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τα «σχέδια» για «φίμωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», λέγοντας πως, όταν είχε διατυπώσει αυτή την άποψη, ο πρωθυπουργός είχε εκπλαγεί. «Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Με την ψήφο μας και την πλάτη που βάλαμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αποφάσισε να τον «εκτελέσει», διαπράττοντας «έγκλημα», παρά την διαπροσωπική σχέση τους. Κατήγγειλε δε πως ο πρωθυπουργός πήγε το πολιτικό «κεφάλι» του στους Τούρκους κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα, στις αρχές της εβδομάδας.

Προσέθεσε αιχμηρά πως ο κ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε ούτε στο ελάχιστο την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και πρόδωσε τους ανθρώπους που εργάστηκαν με ζήλο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

«Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής», συνέχισε. Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξαγόρασε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσφέροντάς τους «υπουργικές καρέκλες».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτίζει «γέφυρες» με την διαπλοκή ή ότι θα διεξαγάγει «βρώμικη» αντιπολίτευση. Αντέτεινε ότι στην πραγματικότητα είναι θύμα απειλών από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

 

ΚΙΝΑΛ: Απόλυτος εξευτελισμός και πολιτική ανωμαλία για να μείνετε στην εξουσία

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε όλα τα όπλα της χώρας» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. 

«Για αυτό διαφωνεί ο λαός συνέχισε, και δεν πρόκειται ούτε για ανόητους, ούτε για ακροδεξιούς εθνικιστές» προσέθεσε. 

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου τόνισε ότι «Αποδειχθήκατε ακατάλληλος και επικίνδυνος. Και τώρα προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συνεργασίας με την ακροδεξιά» και συνέχισε ότι «Ο απόλυτος εξευτελισμός με προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δε διστάζετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία»! 
«Ότι και να κάνετε ο λαός δε θα ξεχάσει, ούτε χάρις σε επιδόματα και ανέξοδες υποσχέσεις» σημείωσε. «Όπως δε θα ξεχάσει και τις καταγγελίες για χρηματισμούς».. 
«Κύριε πρωθυπουργέ δώστε τέλος στον εκφυλισμό και την παρακμή, δώστε ημερομηνία εκλογών» κατέληξε.

 

Ποτάμι: Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες

«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «θέλουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», σημειώνοντας ότι το Ποτάμι και δεν ποντάρει στην εχθρότητα με τις γειτονικές χώρες.

 

ΚΚΕ: Το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στα Βαλκάνια

«Το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στην ελληνική Βουλή είναι άλλος ένας κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στη γειτονιά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Κουτσούμπας αναρωτήθηκε πόση ασφάλεια μπορούν να νιώθουν οι λαοί στα Βαλκάνια και ποια σταθερότητα εξασφαλίζεται σε μία περίοδο που ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να ανοίγουν θέμα αλλαγής συνόρων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πλασάρεται από την κυβέρνηση ως πρότυπο για άλλες διευθετήσεις προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες αλλαγές συνόρων στην περιοχή, σε μία εύθραυστη κατάσταση στην Σερβία - Ερζεγοβίνη και ενίσχυση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Δήλωσε πως η Ελλάδα ως νατοϊκός μεντεσές των ΗΠΑ στην περιοχή έχει αναλάβει να μπουν και άλλες χώρες στην στρούγκα του ΝΑΤΟ.

 

Ένωση Κεντρώων: Ένα χαρτί είχαμε να πιέζουμε τα Σκόπια, το ΝΑΤΟ, και το απεμπολούμε

«Ένα χαρτί είχε η Ελλάδα για να πιέζει τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα. Το χαρτί της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ - και αυτό το χαρτί το απεμπολούμε σήμερα. Το σχίζουμε σήμερα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημείωσε ακόμα αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Συναίνεσαν οι γείτονες στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν το μέγιστο. Το όνομα κέρδισαν. Την Ελλάδα ολόκληρη - γιατί η Μακεδονία δεν είναι μία περιοχή, είναι η ίδια η Ελλάδα. Όταν υπέγραψαν τις Πρέσπες, υποτιμήσατε τι είναι η Μακεδονία και αυτό γράφει αρνητική Ιστορία. Θα ανοίξουν πληγές στο μέλλον για τη στάση σας αυτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.