ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς

15:45 - 09 Φεβ 2019 | Πολιτική
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας, να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα συλλογικά συμφέροντα και δικαιώματα» εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς» και τονίζει ότι η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι η λύση για την περαιτέρω ενίσχυσή του. «Το αντίθετο. Η στροφή της σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά, η ρήξη της με τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρομική και μισαλλόδοξη δεξιά της ΝΔ είναι όρος για την πολιτική της επιβίωση (σ.σ. της σοσιαλδημοκρατίας)» προσθέτει.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, θεωρεί ότι ενόψει εκλογών, τα διλήμματα που προκύπτουν είναι «ξεκάθαρα», με πρώτο: «δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία, όπως διεκδικεί η ΝΔ».

 

Τέλος, σχετικά με τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει ότι επρόκειτο για μία συνεργασία «ειδικού σκοπού, βασισμένη σε μια ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία πέτυχε τον σκοπό της».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 09 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.