ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Άμεσα εκλογές και πρωτοβουλίες για προστασία της Μακεδονίας

18:40 - 10 Φεβ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Άμεσα εκλογές και πρωτοβουλίες για προστασία της Μακεδονίας
Πυρά κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στη Μακεδονία.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Δεν ξέρω πραγματικά τι γραμμάτια είχε αναλάβει να εξοφλήσει και δεν ξέρω ο ίδιος πως πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία τέτοια πρωτοβουλία. Η αλήθεια όμως, είναι δυστυχώς πολύ σκληρή για τη χώρα μας».

 

Κριτική άσκησε και στον κ. Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «όψιμο μακεδονομάχο».«Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον όψιμο τώρα “μακεδονομάχο”, ο οποίος ξέχασε να μας πει, όμως, ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει και δεν το έκανε. Και είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έδωσε στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

 

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία της ελληνικότητας της Μακεδονίας.«Το πρώτο, το οποίο θα κάνω, είναι ότι ως επόμενος Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε, χαρακτηριστικά.Το δεύτερο -συνέχισε- είναι ότι «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».

 

Και πρόσθεσε: «Το τρίτο που θα κάνω, είναι ότι θα εκπονήσουμε ως Νέα Δημοκρατία ένα συγκροτημένο τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο συνολικά για τη Μακεδονία, για τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική αναφορά και ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία. Εάν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν πάντα ένα τέτοιο σχέδιο, σήμερα,  μετά από αυτή τη συμφωνία, το χρειάζεται δύο φορές».

 

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαΐου, μαζί με τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, μπορούμε καλύτερα με μια αξιόπιστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάταξη, την ελπίδα, την αισιοδοξία» κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:01 - 10 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.