ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Ό,τι και να κάναμε, δεν θα σώζαμε τη Μακεδονία

11:26 - 14 Φεβ 2019 | Πολιτική
Καμμένος: Ό,τι και να κάναμε, δεν θα σώζαμε τη Μακεδονία
Για προσωπικές επαφές με βουλευτές με υποσχέσεις υπουργικών θέσεων κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε όσους βουλευτές προέρχονται από το κόμμα του και στηρίζουν την κυβέρνηση. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες ενώ υποστήριξε ότι προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Κώστα Καραμανλή.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι  «έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή», κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ότι συμμετείχε στη μεθόδευση,ενώ διευκρίνισε ότι  η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή. «Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές», πρόσθεσε.

 

Στην ερώτηση γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν κατέθεσε πρόταση μομφής η Ν.Δ. τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα συμπληρώνοντας πως τότε η πρόταση της Ν.Δ. δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.

 

Στη συνέχεια κατηγόρησε όσους βουλευτές προέρχονται από το κόμμα του και στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι κατά το παρελθόν δεν στήριζαν τον όρο «Μακεδονία».

 

«Ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε η κ. Κουντουρά έλεγαν να δοθεί ο όρος "Μακεδονία" στη γειτονική χώρα. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα που συνομολόγησε στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμένος απάντησε: «Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

 

«Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε.

 

O κ. Καμμένος κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον Νίκο Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΞ αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.

 

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ, θα γινόταν η συμφωνία με το Ισραήλ; Με τον Σίσι κάναμε την καλύτερη συμφωνία όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Βοήθησα τον πρωθυπουργό για να λάβει αποφάσεις σωστές ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο».

 

Για τις άδειες στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης και συνέχισε: «Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

 

Επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

 

Σχετικά, τέλος, με τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

 

«Σε περίπτωση κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα προτείνω πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή»

 

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξή του, μεταμεσονύκτια, στον τ/σ "Σκάι" εκτίμησε ότι, αν και επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, εντούτοις δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να φθάσει ως εκεί.

 

Εκτίμησε, ακόμα, ότι κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών, αν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε "ακροδεξιά λύση".

 

Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούριες δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον ίδιο να προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε δε, αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κ. Μητσοτάκης.

Απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς και με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Κ. Βελόπουλο, τονίζοντας επιπλέον, ότι δεν θα υπάρξει ξανά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ερωτηθείς για τον Δ. Καμμένο και τον Τ. Μπαλτάκο υπενθύμισε ότι με τον πρώτο «έχουν ανταλλαγεί βαριές κουβέντες», ενώ με τον δεύτερο -όπως σημείωσε- συνομιλεί, όπως συνομιλεί και με το Φόρουμ Ελλήνων Συντηρητικών, για να προσθέσει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πάντα τη δυνατότητα συνεργασιών.

 

Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτοί σε συνεργασία με πατριωτικές δυνάμεις και ότι θα είναι η δύναμη της σταθερότητας, ενώ για τις αποχωρήσεις από το κόμμα είπε χαρακτηριστικά: «όσο περισσότεροι παραιτούνται, τόσο περισσότεροι έρχονται».

 

Ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές ως "Ανεξάρτητοι Έλληνες-Ευρωσκεπτικιστές" διευκρινίζοντας ότι «δεν ζητάμε Grexit», αλλά «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και δεν μπορεί να κάνουμε υποκλίσεις στην Μέρκελ και στον Γιούνκερ που είναι υπέρ της κατάργησής τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 14 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.